Mijn favoriete trouwauto's    

Trouwauto's stelt zich voor: deel 1

Het team achter trouwauto’s stelt zich voor! En hoe beter dat te doen dan door een diepte-interview over, natuurlijk, auto’s. Vandaag beginnen we in deze reeks van drie met Maaike, tekstschrijfster en liefhebber van langzame auto’s. Of beter gezegd: geen liefhebber van snelle auto’s.

Jouw auto's?

Ik kocht mijn eerste auto van een vriend van mijn ouders, die hem te koop had staan. Het was een Citroën 2CV Charleston uit 1981, bij sommige mensen misschien beter bekend als de Lelijke Eend. De Charleston is traditioneel rood met zwarte spatborden, hoewel mijn Eendje al snel een blauw donorspatbord kreeg, omdat het zwarte niet meer in orde was. Resulterend in de passende bijnaam Ol’ Blue Eye. Hij heeft het best nog wat jaartjes volgehouden, totdat hij helaas niet goed genoeg meer was om in te rijden. Ik had ik toen niet het budget hem op te knappen en helaas moest ik hem toen ter beschikking stellen als donoreend. Alle nog te redden onderdelen zijn gebruikt. Belangrijkste daarvan was de motor, die nu nog steeds als een zonnetje loopt in de 2CV van mijn ouders. Zo leeft mijn Eendje toch nog een beetje voort! Na mijn 2CV heb ik heel wat jaartjes tevreden rondgereden met mijn Ford Ka, het oude model. Daarna schakelde ik op naar een Ford Fiësta, het nieuwe model. Veel luxer dan ik gewend was, heerlijk! Tegenwoordig rij ik in een Volvo S40, een mooie gezinsauto die ons overal naartoe brengt.

De leukste auto?

Zeker weten de Engelse Taxi die wij bezitten: zijn leven is begonnen als een originele zwarte taxi, maar bij het importeren naar Nederland is hij blauw gespoten. Een echte unieke leuke kleur. We hebben deze taxi Bertie genoemd. Het is de start geweest van deze website en we zijn er nog steeds erg trots op!

Tegenvaller?

De Seat Toledo die we ooit hebben gehad. Op het laatst was er zoveel mis met dat ding, dat ik blij was dat hij verkocht werd. En de kart waarin ik voor de tweede en laatste keer gekart heb: na drie rondjes ging de band kapot (onmiskenbaar veroorzaakt door mijn enthousiaste rijgedrag) waardoor ik de overige vijftien rondjes voor niets heb rondgereden.

De perfecte trouwauto?

Zelf ben ik getrouwd in de 2CV van mijn ouders: een blauwe met een rode streep aan de voorkant. Daarnaast ben ik uiteraard helemaal gek op onze Engelse Taxi, die ik ideaal vind passen bij een trouwerij: hij is ontzettend ruim van binnen, dus zelfs de grootste trouwjurk past erin. En als ik echt een witte auto zou moeten kiezen, zou ik waarschijnlijk gaan voor een klassieke oude Jaguar.